Ut i ljuset

Ett ufo som inte varit framme på över två år! Ibland hänger något upp sig och man tappar lusten. Så var det med den här tröjan. Jag känner till alla felen och bristerna men egentligen syns de knappast alls. (Bland annat är den ena ärmen liiite längre än den andra…)

Tröjan är stickad uppifrån och ner med enbart halskanten som uträknat mått. Resten har jag provat fram under stickningens gång. Om man gör raglanärm så är det inte särskilt svårt.
Garn: Colinettes Jitterbug, som egentligen är ett strumpgarn i ull men mjukt, behagligt och lättstickat för allt möjligt.
Stickor: rundsticka 3 mm.
Sticksätt: rätstickning, vilket är litet galet när det gäller ärmarna som stickas runt och då måste man ju sticka vartannat varv avigt för att få samma effekt som på bodyn. Ärmarna kunde ha varit slätstickade.

Knäppningen fixas genom två rätstickade band som jag sytt fast med synliga stygn från huvudgarnet. Här gäller det att dra åt tråden lagom så att tröjan inte dras ihop just här. Knappar och bearbetade knapphål fattas än så länge.


Eftersom tröjan är ganska tung (den är lång) blir halsribben utdragen. Måste lösa det på något sätt – troligen genom ett fastare band på undersidan.
Och så vill jag ha fickor. Tänker nog sticka dem i samma garn som tröjan och göra en röd kant av något slag. Sådana små detaljer tycker jag är roliga att lägga ner  jobb på.
Det ska i alla fall inte dröja två till innan tröjan är klar. Jag tänker använda den i vinter.

Annonser

2 Responses to “Ut i ljuset”


  1. 1 Evasleva september 18, 2010 kl. 2:34 e m

    Oj! Den är ju superfin!! Den är väldigt snygg och jag gillar färgerna. För mig känns det helt oöverstigligt att sticka en tröja som den sticknovis jag är.

  2. 2 hasselmark september 18, 2010 kl. 2:47 e m

    Sticka på med lite mindre saker så är du snart där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

När jag inte skriver och fotograferar går jag till rummet där dammråttan bor.

Intresserad?

Annonser